Chippen

Wat is een chip?

Een chip is een buisje van glas en is 13,4 mm lang en heeft een doorsnede van circa 2 mm. In het buisje zit de microchip en een spoeltje dat als antenne functioneert. Door het bioglas vergroeit het weefsel om het buisje heen. De chip wordt door middel van een injectie onder de huid aangebracht. 

De chip wordt ook meteen geregistreerd PetBase. Alle registraties bij PetBase worden door heel Europa teruggevonden dankzij het lidmaatschap bij EuroPetNet. De chip bevat een uniek identificatienummer dat gekoppeld is aan jouw contactgegevens. Mocht je kat ooit vermist raken, dan kan de chip worden gescand en jouw gegevens worden achterhaald zodat je snel herenigd kunt worden met jouw geliefde kat.

Geef wijzigingen tijdig door en controleer regelmatig of de chip nog juist geregistreerd is en of de juiste gegevens vermeld staan. Het zou zonde zijn als je kat gevonden wordt en ze je niet kunnen bereiken door een verkeerd telefoonnummer. Op de website van het PetBase kan je controleren of de chip geregistreerd is.

Het chipnummer kan worden opgenomen in het inentingsboekje of paspoort van jouw kat.

Chippen tijdens trimbehandeling + registratie €30,-*

Los Chippen + registratie €40,- *

*Bij elke behandeling is het volgende inbegrepen als de kat het toelaat

Katviseur kat chippen

Mijn kat komt nooit buiten

Ook voor katten die nooit buiten komen is chippen van de kat nuttig, sterker nog… . Juist voor die katten is het nuttig. Katten die nooit buiten komen en per ongeluk buiten belanden raken al snel gedesoriënteerd. Ze weten de weg niet en raken snel de weg kwijt. Als je kat gevonden wordt, kan die snel weer thuis bezorgd worden door de herkenning van de chip.

Op vakantie in het buitenland

Ook als je op vakantie gaat naar het buitenland is het handig om je kat gechipt te hebben. De identificatiecode van de chip begint met een landnummer. De landcode voor Nederland is 528. Op deze manier is het duidelijk dat de kat uit Nederland komt en contact gezocht moet worden met de databank in Nederland. Op deze manier kunnen baasje en kat weer snel herenigd worden met elkaar.