Meer over mij

Kennis

Na mijn opleiding bij Tinley heb ik de EMRA/ESTA opleiding bij de Kattenacademie  afgerond. EMRA/ESTA kijkt niet alleen naar gedragsverandering, maar onderzoekt vooral de emoties en behoeftes van de kat. Daarna heb ik de Vakopleiding Kattentrimmen bij het Huisdier Kennis Instituut (HKI) gevolgd. In deze opleiding vormt het welzijn van de kat het belangrijkste uitgangspunt.  En natuurlijk houd ik mijn vak bij door vakgerichte bijscholingen en opleidingen te volgen. 

Op mijn negende verjaardag kreeg ik mijn eerste kat. Daar ben ik 18 jaar dikke vriendjes mee geweest. Vanaf die tijd heb ik altijd katten gehad. In  2012  ben ik begonnen met  opvang van socialisatiekittens op. Omdat ik ook nog een baan had, heb ik me vooral gericht op kittens vanaf vier weken oud. Ik vind als je een huisdier neemt dat je er goed voor moet zorgen. Ik ben er ook van overtuigd dat de meeste mensen het beste voor hebben met hun huisdier maar dat er toch nog veel onwetendheid is over katten.  Goed verzorgen bestaat uit meer dan alleen eten en drinken geven en de kattenbak verschonen.  Enkele jaren hebben we vijf katten gehad maar nu  hebben we twee  katten: twee dames Belle en Luna.

Katviseur kat Belle

Belle 

Een cyperse poes die als kitten gevonden is en bij ons terecht is gekomen in de opvang. Toen we haar kregen was ze helemaal gefixeerd op handen en voeten en zou door iemand die geen verstand heeft van katten als vals worden bestempeld. Maar wij zagen hoe lief ze is en hebben haar gehouden. Nu valt ze handen en voeten niet meer aan (zelfs niet  als ze wordt uitgedaagd) en is een ontzettend gezellige en lieve poes die leven in de brouwerij brengt.

Katviseur Kat Luna

Luna 

Ook een vondeling en via het asiel bij ons in huis gekomen als socialisatiekitten. Er viel weinig te socialiseren en binnen no time heeft Luna ons hart veroverd en is ze bij ons gebleven. Als je naar haar kijkt zie je dat ze iets van een siberische kat in haar genen heeft en ze is heel speels en een leuk kameraadje voor Belle. Door haar heb ik ontdekt hoe belangrijk goede vachtverzorging is.

Katviseur Kat Quimper

Quimper  

†18-11-2020 
Katviseur kat Breezer

Breezer 

†27-11-2020 
Katviseur Kat Stripes
Stripes
†30-08-2021