Waarom gedragstherapie?

Omdat er een probleem is!
Alles wat jij als eigenaar als probleem ervaart is ook een probleem. Probleemgedrag kan plotseling ontstaan maar het kan zich ook langzaam ontwikkelen. Ongewenst gedrag van je kat kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld de leefomgeving veranderd zijn, of is de gezinssamenstelling gewijzigd. Ook kan er sprake zijn van een trauma of gebrek aan aandacht.

Gedragstherapie agressie

Gedragsproblemen kunnen erger worden zonder professionele hulp

Al van alles geprobeerd?
Je hebt je probleem waarschijnlijk al met iemand besproken of op internet gekeken hoe anderen hiermee omgaan. Je hebt goedbedoelde adviezen gekregen maar die helpen niet. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken wat de motivatie van de kat is om bepaald gedrag te vertonen. Daar probeer ik samen met jou achter te komen en als we dat weten kunnen we het probleem gaan aanpakken.

Volledig consult €177,50*
Wanneer je naar mij doorverwezen bent door je dierenarts of nadat je zelf contact met mij hebt opgenomen wordt er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan huis. Ter voorbereiding op dit huisbezoek vraag ik je om een online vragenlijst in te vullen. Vervolgens kom ik op huisbezoek. Dit duurt 1,5 tot 2 uur. Tijdens het huisbezoek stel ik een diagnose. Indien nodig neem ik contact op met je dierenarts. Daarna stel ik het behandelplan op. Deze krijg je via de mail toegezonden. Gedurende 3 maanden na het huisbezoek heb je recht op nazorg in de vorm van aanvullende adviezen via e-mail, WhatsApp of telefonisch.

Vervolgconsult €77,50*

Soms kan na een volledig consult een vervolgconsult nodig zijn. Deze wordt altijd in overleg gepland.

*Reiskosten 

Buiten Geldrop wordt €0,49 p/km en eventuele parkeerkosten berekend. Binnen Geldrop worden geen reiskosten berekend. 

Telefonisch/online consult €37,50
Een telefonisch of online consult is een handige en snelle manier van advies krijgen als je geen volledig therapietraject nodig hebt. Je kunt dan denken aan adviezen bij de opvoeding van je kitten, hoe je je kat kunt voorbereiden op de komst van een andere kat of huisdier etc.. Tijdens een telefonisch/online consult kan ik gericht vragen stellen en adviezen geven die op jouw situatie van toepassing zijn. Dit consult duurt maximaal 30 minuten. Analyse en advies wordt mondeling gegeven. Je ontvangt geen verslag en geen begeleiding bij de uitvoering van de adviezen. 

Maandelijks is er een gratis spreekuur bij Dierenkliniek de Kempen. Hier kun je terecht voor korte vragen. Deze spreekuren vinden plaats op verschillende locaties. 

gedragstherapie kat Katviseur kattengedrag Kattentrimmer Kattentrimster Trimsalon

Geluksconsult €77,50*
Bij een geluksconsult kom ik op huisbezoek en bespreek samen met jou hoe het welzijn van de kat is te optimaliseren tot het hoogst haalbare. Natuurlijk mag je dan ook al je vragen over het gedrag van je kat stellen. Dit bezoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Het geluksconsult is er ook als cadeaubon